Ateliere și seminare
Atelierul pentru părinți se desfășoară pe durata a 6 module:
1. Recunoașterea tulburărilor psiho-emoționale - 3h
2. Problemele psihice ale copiilor și negarea părinților - 2h
3. Intervenția adaptată ca părinte -2h
4. Dependență și adolescență - 2h
5. Stima de sine și nevoia de validare socială - 2h
6. Primul ajutor psihologic - 4h
O întâlnire pe săptămână - 50 lei/oră.
La achiziția întregului pachet, se oferă un discount de 30%
Seminarul ”Anxietatea și atacurile de panică” este conceput pentru a oferi o înțelegere cât mai cuprinzătoare asupra tulburărilor de anxietate și a strategiilor eficiente de coping, fiind o asociere echilibrată de informație, discuții de grup și exerciții experiențiale.
Subiectele abordate vor include:
Înțelegerea anxietății și a atacurilor de panică: cauzele și simptomele tulburărilor de anxietate, inclusiv ale atacurilor de panică și modul în care acestea pot deveni invalidante.
Tehnici și strategii de coping: tehnici de relaxare, restructurare și terapii de expunere, mindfulness, exerciții de respirație, relaxarea progresivă a mușchilor, imagini ghidate și monologul intern. Totodată, vom discuta și despre importanța cercului de sprijin în reducerea anxietății și construirea propriei rețele de sprijin.
Seminarul va oferi un set de instrumente și strategii, utile în diminuarea anxietății și manifestărilor asociate. Participanții vor avea oportunitatea de a pune în practică informațiile dobândite într-un mediu de grup sigur, dobândind astfel, mai mult control asupra anxietății lor.
Seminarul ”Psihologia Traumei” este conceput pentru a ajuta persoanele care au trecut prin experiențe traumatizante și se confruntă cu simptomele PTSD.
Subiectele abordate vor include:
Cauzele și simptomele PTSD, inclusiv impactul traumei asupra creierului și corpului.
Tehnici utilizate pentru gestionarea PTSD: terapia de expunere, restructurare cognitivă și tehnici de relaxare.
Desensibilizarea și reprocesarea mișcărilor oculare (EMDR) - tehnică de psihoterapie folosită pentru a procesa amintirile traumatice și pentru a reduce simptomele PTSD.
Strategii de coping: grounding, self-help și sprijin social.
Construirea rezilienței și dezvoltarea unei proiecții pozitive asupra vieții după traumă.
Seminarul va oferi o serie strategii utile în gestionarea simptomelor PTSD, precum și oportunitatea de a exersa aceste abilități într-un mediu de grup sigur, dobândind un mai bun control asupra simptomelor PTSD.